Ergonomische training Tandheelkunde

Voor wie?

Tandartsen, (preventie)assistenten en mondhygiënisten. Ook de diverse specialisaties zoals endodontologie, implantologie, orthodontie en parodontologie zijn gebaat bij onze trainingen.

Opbouw training
Voorafgaand aan een training wordt een vragenlijst ingevuld en vindt een observatie plaats van de werkplek, werkwijze en werkorganisatie. Hierbij worden foto’s genomen en worden diverse aspecten opgemeten. Aan de hand van al deze informatie wordt de balans opgemaakt. Tijdens de trainingen komen, stap voor stap, verbeterpunten aan de orde. Nieuwe cq. andere vaardigheden worden aangeleerd, kennis wordt overgedragen, oefeningen voor het spierkorset worden voorgesteld en ergonomische maatregelen met betrekking tot de werkomgeving worden getroffen.

Wetenschappelijk onderbouwd
Aan onze trainingen ligt niet alleen al 10 jaar praktijkervaring ten grondslag maar ook de meest recente kennis van (inter)nationale wetenschappelijke literatuur van arbeidsbelasting en ergonomische maatregelen dient als uitgangspunt.

Resultaat
Het werk zelfstandig ergonomisch kunnen uitvoeren, dat wil zeggen:

  • Een ergonomisch ingerichte werkplek;
  • Een correct opgebouwde agenda met voldoende afwisseling en herstelmomenten;
  • Een optimale werkorganisatie;
  • Een neutrale lichaamshouding (volgens ergonomische richtlijnen en NEN-ISO norm 11226) en voldoende afwisseling in spierbelasting;
  • Een goede lichamelijke conditie om een werkdag aan te kunnen.

Interesse in deze ergonomische training?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.